Dansschool

Lessenrooster ’22-’23

DonderdagHERENT 
17:30-18:30kleuterdans 3+ *
18:30-19:30kinderdans/disco 6+ *
19:30-20:30privé-lessen
20:00-21:00dance workout * (volwassenen)
VrijdagWILSELE 
17:00-18:00modern 10+ *
18:00-19:00disco recreatief A/B 10+ *
19:00-20:00disco techniek
20:00-21:00disco recreatief B/C 13+
ZaterdagWILSELE  
09:00-10:00solo/duo training
10:00-11:30smallteam children

*Deze lessen gaan door met voldoende deelnemers.

A/B: beginners niveau, B/C: gevorderd niveau .

Dansstijlen

DISCO

Disco dance heeft door de jaren heen vele ontwikkelingen meegemaakt. Het is een energieke, dynamische dans waarbij lenigheid, sprongkracht, afwerking en expressie wordt gecombineerd op up-tempo popmuziek.

Het is een dans die gekenmerkt wordt door gestrekte armbewegingen met vaak rechte lijnen. Het beheersen van techniek als lichaamsgebruik, lichaamsbesef, spotten en draaitechnieken is tevens belangrijk. De stijl begint enorm populair te worden, het is erg leuk om te doen vanwege het hoge showgehalte.

MODERN

Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel. De emoties worden bepalend voor de moderne dans en voor de wijze waarop we het zijn gaan dansen. Tijdens de lessen komen ook invloeden van jazz & hedendaags aanbod. We leren diverse technieken zoals spotten, verplaatsingen, grondbewegingen, enz.

DANCE WORKOUT

Bij de les dance workout gaan we werken aan onze conditie, verbeteren we onze kracht en dansen we toffe, gemakkelijke bewegingen en dit op opzwepende muziek. We gebruiken hedendaagse muziek, maar klassiekers komen er ook in voor. Deze dansles is voor iedereen, jong en oud. Je kiest zelf het tempo/niveau waarin je wilt sporten. Tijdens onze dance workout, verbrand je tussen de 400-700 kcal.

Lesgever

Evy Vanwyngaerden

Evy heeft van jongsaf de danskriebels te pakken gekregen. Ze is begonnen met kinderdans, wat later uitdraaide naar jazz, clipdance, showdance, modern, hedendaags, ballet enz… Ze volgde de opleiding sport met optie dans in het Redingenhof te Leuven. Vanaf haar 16e is ze begonnen met lesgeven. In 2017 is ze afgestudeerd als leerkracht LO&BR met optie dans aan de hoge school GroepT Leuven. In tussentijd is ze al 2x naar New York gereisd om inspiratie op te doen als dansleerkracht en haar zelf uit te dagen als danser in het Broadway Dance Center.

Ze volgt nog altijd verschillende dansstijlen, showdans, modern en jazz. In 2017 behaalde ze haar diploma initiator jazzdance van VTS. Ze heeft al verschillende workshops gevolgd van bekende choreografen zowel in het binnen- als buitenland onderandere bij: Laurent Flament, Tommy Gryson, Freya Pauwels, Raf Van Puymbroeck, Just Berger, Min Hee, Isabel Beernaerts, Charlotta Helgesen, Yanis Marshall, Roman Shabanov enz.. Ze is zeer gepassioneerd door de stijl disco. Daarom heeft ze nu een eigen dansschool opgericht. In 2018 is ze Vice-Belgisch kampioen geworden in disco duo startklasse 16+.

%d bloggers like this: